Jari Leino Suomi kuuluu suomalaisille

Brysselissä juutalaismuseon edessä ammutaan ihmisiä

Noin viikko sitten uudelleenvalittu meppi Liisa Jaakonsaari kertoi YLE:n haastattelussa (videossa 2:17-3:23) olevansa hyvin huolestunut "äärioikeiston" noususta eurovaaleissa.

Liisa Jaakonsaari: "Mä oon erittäin huolestunut jos Brysselissä juutalaismuseon edessä ammutaan ihmisiä ja Kreikassa joku Kultanen Aamunkoitto saa lisää kannatusta. Mutta se on tietenkin meidänkin suuri tehtävä sitten toimia niin että ihmisten usko politiikkaan palaa eikä sit... eikä ääriryhmille tule kannatusta."

Brysselissä juutalaismuseon edessä ihmisiä ampunut henkilö on nyt saatu kiinni. Uutisen mukaan kyseessä on 29-vuotias Ranskan kansalainen Mehdi Nemmouche, joka on muslimi. Hänen epäillään matkustaneen vuonna 2013 Syyriaan taistellakseen jihadistien puolella. Mehdi Nemmouche palasi Syyriasta alkuvuodesta 2014.

Nyt olisi mielenkiintoista tietää, onko Liisa Jaakonsaari totuuden kuultuaan yhä huolestunut siitä, että Brysselissä juutalaismuseon edessä ammutaan ihmisiä.

Kysyisinkin:

- Mihin toimenpiteisiin Liisa Jaakonsaari aikoo meppinä ryhtyä, jotta EU estäisi EU-kansalaisia lähtemästä ulkomaille terroristikoulutukseen ja uskonsotiin ja palaamasta EU-alueelle suorittamaan terroritekoja?

- Mihin toimenpiteisiin Liisa Jaakonsaari aikoo meppinä ryhtyä, jotta äärimuslimien juutalaisiin kohdistamat väkivallanteot ja joukkomurhat estettäisiin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Mikael Kerokoski

Muistuttaa reaktioltaan Päivi Lipposen rasismimarssia Tampereella. Nolohkoa oli kun tuhopolttajiksi paljastuivatkin kebabbilan omistajat eivätkä pahat uusnatsirasistit.

Jari Leino

Kultaisen Aamunkoiton kannatuksen lisääntyminen on tietenkin helpointa estää järkevöittämällä Kreikan maahanmuuttopolitiikkaa: tiukempi rajavalvonta ja maassa laittomasti oleskelevat noin miljoona ulkomaalaista palautettava koteihinsa. Niin helppoa se on.

Janne Hilden

Länsimaat, kuten Ruotsi, ovat vielä helisemässä laajemmaltikin näiden muslimiterroristien vuoksi:

Sweden's biggest security threat comes from around 200 Islamists in the country with the potential for involvement in militant attacks, including young people radicalised after joining the war in Syria, the state's spy chief said.

http://uk.mobile.reuters.com/article/idUKKBN0E722T...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jaakonsaari on aivan oikeassa todetessaan, että ääriryhmistä pitää olla huolissaan. Mitään ääriryhmää hän ei erikseen sulkenut pois tai nimennyt epäillyiksi esim. Brysselin surmien yhteydessä.

Kysymys, mitä Suomen mepit tekevät, on aivan yhtä pätevä kaikille kolmelletoista.

Olavi Mansikka

Itseä huolestuttaa että joatin ryhmää syyllistetään ennen todisteita. Myös maahan muuttajia syyllistetään tietyistä rikoksista. esim raiskaukset. käsittääkseni oikeusvaltioon kuuluu olet syytön ennen kuin toisin todistetaan...

Jari Leino

Ulkomaalaisten valtava tilastollinen yliedustus esim. raiskauksesta (todisteiden perusteella oikeudessa) tuomittujen joukossa on tosiasia.

Lisäksi siinä on tietenkin myös se moraalis-eettinen pointti, että miten pitäisi suhtautua siihen, että tänne (muka) turvaa ja suojelua hakemaan tullut ihminen raiskaa ja tappaa niitä ihmisiä, jotka ovat antaneet hänelle turvaa.

Olavi Mansikka

ei se silti oikeuta etukäteen tuomitsemaan. eräällä palstalla vihjaitiin maahanmuutajien sekaantuneen pikkutyttöön. uutisen tarkennuksen jälkeen jossa syyllinen oli ihan kanta-asukas ja tytön sukulainen ei palstalla kuitenkaan oikaistu asiaa. sama tässä. odottaisin Jaakonsaaren pahoittelevan lausuntoaan...

Jari Leino Vastaus kommenttiin #8

On mittaluokaltaan hieman eri asia, jos jollain satunnaisella nettisivulla joku satunnainen nimimerkki vihjailee jotain kuin se, että yksi Suomen 13:asta europarlamenttiedustajasta käyttää asemaansa hyväkseen levittämällä verorahoilla kustannetun YLE:n haastattelussa vihjailua, jonka hän todennäköisesti tiesi vääräksi jo silloin.

En usko, että Jaakonsaari aikoo oikaista lausuntoaan.

Veikka Mattila

Nimenomaan. Olen itse ajatellut, että sopiva vertaus olisi, että joku majoittaa hädänalaisen kotinsa suojiin ja elättää häntä. Kiitokseksi hädänalainen sitten raiskaa majoittajan tyttären.

Jari Leino

Jaakonsaari syytti nimenomaan "äärioikeistoa" tuosta Brysselin joukkomurhasta.

Haastattelija: ... Molemmat on kärsineet pikkusen vaalitappiota Euroopassa ja samalla ollaan nähty sitä että näitä ääniä on siirtynyt sekä oikeelle ... oikeistopopulisteille että vasemmalle. Mitä ajatuksia tämä herättää, Liisa Jaakonsaari?

Liisa Jaakonsaari: Nyt... eipä olisi juuri muutama vuosi sitten kukaan meistä uskonut että ihan avoimesti rasistiset ja jopa fasistiset liikkeet saa kannatusta vaaleissa. Että kyllä tää epävarmuus, korkee työttömyys, kaikki aivan niinkun aikasemminkin historiassa niin on synnyttänyt semmosen ilmiön et etsitään syyllisiä ja löydetään maahanmuuttajat ja tehdään sillä sitten halpahintasta politiikkaa. Mutta minusta se on kyllä vaarallista jos Brysselis...

Haastattelija: Huolestuttaa?

Liisa Jaakonsaari: Mä oon erittäin huolestunut jos Brysselissä juutalaismuseon edessä ammutaan ihmisiä ja Kreikassa joku Kultanen Aamunkoitto saa lisää kannatusta. Mutta se on tietenkin meidänkin suuri tehtävä sitten toimia niin että ihmisten usko politiikkaan palaa eikä sit... eikä ääriryhmille tule kannatusta.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Eikös jihadistit ole äärioikeistoa tai siis eix tää Jerusalemin suursmurffikin aikoinaan ollut Hitlerin kaveri ja jos olen oikein ymmärtänyt, niin jihadistit haluvat palauttaa kodin, uskonnon ja isänmaan kunniaansa ja Barack Obaman kaltaiset sosialistit ovat heidän verivihollisiaan myös?

Eli aivan oikeassa Liisa Jaakonsaari oli!

Tapio Suhonen

Jiri taitaa olla nyt hieman puolueellinen, ellei sitten peräti vasemmistoliittolainen...

Markus Lehtipuu

Hitler oli sosialisti.

Puolueen nimi oli "kansallissosialistinen työväenpuolue".

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Jep, ja Vihtori Kosola oli kommunisti ja Isänmaallinen kansaliike oikeasti kommunistinen puole, koska se otti mallia Italian fascisteilta ja Mussolinilta. :)

Jari Leino Vastaus kommenttiin #14

Kyllä. Samaa porukkaa. Tätä todistaa myös vanha suomalainen sananlasku: Heil Hitler, meil Kosola ja muil Mussoliini.

Jari Leino

Dan ja Li ehkä ilahtuisivat tuosta tiedosta, että jihadistit ovat äärioikeistoa . ;)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Miten niin, mitä uutta siinä olisi heille?

Muistelisin, että joitain vuosia sitten olisin mm. Dankun kanssa keskustellut siitä, että Israelin/Palestiinan tilannetta ei voi ymmärtää, tekemättä eroa oikeisto- ja vasemmistopuolueiden välille, kuinka kummankin territorion sisäpolitiikka vaikuttaa Lähi-idän konfliktiin.

Keskustelimme myös siitä, kuinka tärkeää vasemmistolle on osoittaa tukensa nimenomaan esim. Palestiinassa vasemmistolaisia ryhmiä (DFLP:tä ja PPP:tä) kamppailussa Hamasin kaltaisia äärioikeistolaisia puolueita vastaan, jotka eivät kunnioita vaikkapa naisten oikeuksia tai naisvihamielisyydessään muistuttaavat lähinnä hommafoorumilaisia.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman Vastaus kommenttiin #18

"Keskustelimme myös siitä, kuinka tärkeää vasemmistolle on osoittaa tukensa nimenomaan esim. Palestiinassa vasemmistolaisia ryhmiä (DFLP:tä ja PPP:tä) kamppailussa Hamasin kaltaisia äärioikeistolaisia puolueita vastaan, jotka eivät kunnioita vaikkapa naisten oikeuksia tai naisvihamielisyydessään muistuttaavat lähinnä hommafoorumilaisia."

Uutistoimisto Ma´an näyttää meille kuvin, miten DFLP:n naisterroristit harjoittelevat juutalaisten tappamista Gazassa vuonna 2009.

http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=22...

Markus Lehtipuu

Tekopyhä paremmisto istuu kahdella pallilla, ja se on noloa. Puhutaan myötähäpeästä.

Mikään muu ihmisryhmä ei ole yhtä juutalaisvastainen, kuin arabi-islamistit.

Arabi-islamistien status paremmiston suosikkilistalla on korkealla, kun taas he näkevät juutalaisvastaisen islamin kritiikin osoituksena "impivaarasta", "rasismista" tai "muukalaisvihamielisyydestä" ellei peräti maahanmuuttovastaisuudesta. Ja tietysti, koska natsikortti, "rasisti" on automaattisesti myös "natsi" eli "juutalaisvastainen".

Pitäisi valita koko tai.

Joko suojellaan juutalaisia (oma ehdotukseni) tai suojellaan arabi-islamisteja (ei oma ehdotukseni).

Juutalaisilla on aina ollut roolinsa Euroopassa, ja sen tulee säilyä. Arabi-islamisteilla ei tällaista roolia ole ollut.

Suojellaksemme juutalaisia, joiden kohtalo Euroopassa on ollut 1940-luvulla järkyttävä, meidän tulee asettaa rajoituksia arabi-islamistien maahanmuutolle. Muuten edessämme on taas uusi Holocaust.

Tällä puheenvuorollani asetun puolustamaan juutalaisia. Toivottavasti paremmisto ymmärtää, miten he flirttailevat antisemitismin kanssa suojellessaan arabi-islamismia Euroopassa.

Käyttäjän TimoKRisnen kuva
Timo Rsnn

Jaakonsaari on huolissaan"äärioikeiston"noususta.Ei ollenkaan väkivallasta sinänsä eikä mistään ongelmista euroopassa.Ei asioista,jotka aiheuttavat sitä.Ainoastaan oman kannatuksen pieneneminen huolettaa!!!!

Toimituksen poiminnat