Jari Leino Suomi kuuluu suomalaisille

Ei armoa elintasopakolaisille

Viime päivinä meille on jälleen kerrottu liikuttavia tarinoita ilmastonmuutosta pakenevista afrikkalaisista vainojen uhreista, jotka roikkuvat hukkumaisillaan laudanpalasen varassa Euroopan rannoilla (Merja Kyllönen ja Mia Kumpula-Natri MTV3:n vaalitentissä eilen). Meille on kerrottu, että 70 000 ihmistä on kuollut Euroopan rajoille, koska "EU käy sotaa konflikteja ja vaikeita olosuhteita pakenevia ihmisiä kohtaan" (Sirpa Kauppinen blogissaan).

On totta, että monet laittomasti Eurooppaan yrittäneet ovat hukkuneet Välimerellä. Parempaa elintasoa etsivät ihmiset turvautuvat ihmiskauppiaiden palveluihin. Aina nämä ihmissalakuljettajat eivät kohtele asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Veneet ovat huonokuntoisia ja ne lastataan liian täyteen matkustajia. Joskus ihmissalakuljettajat upottavat tahallaan veneensä merivartioston lähestyessä, jotta venettä ei missään tapauksessa voitaisi hinata takaisin lähtöpaikkaan.

Afrikan väestönkasvu on määrällisesti ennen näkemättömällä tasolla. Tulijoista ei siis ole puutetta. Sadat miljoonat afrikkalaiset ovat valmiita muuttamaan Eurooppaan paremman elintason toivossa. Ja heitä syntyy koko ajan lisää.

On vain yksi toimiva keino estää ihmisiä hukkumasta Välimereen: koska tarjonta on rajaton, meidän on vähennettävä kysyntää. Elintasopakolaisille on tehtävä kerta kaikkiaan selväksi, että heille ei ole Euroopassa mitään kysyntää: ei orjatyövoimana, ei halpatyövoimana, ei tulevaisuuden "työvoimareservinä" eikä edes "humanitaarisina" maahanmuuttajina.

EU:n tulisi palauttaa kaikki Välimeren yli laittomasti pyrkivät takaisin Afrikkaan. EU-maissa laittomasti oleskeleville ns. "paperittomille" ulkomaalaisille ei pitäisi järjestää terveydenhoitopalveluja ja erityisetuja, vaan heidätkin pitäisi lähettää takaisin kotiinsa. Hukkumisvaaran minimoimiseksi veneet pitäisi käännyttää mahdollisimman lähellä Afrikan rannikkoa. EU:lla oli aiemmin Libyan diktaattori Muammar Gaddafin kanssa sopimus, jossa Gaddafille maksettiin siitä, että hän esti elintasopakolaisia pyrkimästä maansa kautta Eurooppaan. Nyt uusi ja vapautettu Libya voisi toimia humanitaarisena pakolaisleirinä Euroopasta palautettaville laittomille siirtolaisille. Tietenkin ehdottomasti heidän ihmisoikeuksiaan kunnioittaen.

Jos EU toimisi kahden vuoden ajan yllä kuvatulla tavalla, Eurooppaan suuntautuvat pakolaisvirrat laantuisivat kuin taikaiskusta, kun afrikkalaisten keskuuteen leviäisi sanoma, että Eurooppaan on turha pyrkiä, koska sinne ei kuitenkaan pääse. Kukaan.

Sen jälkeen kukaan ei enää hukkuisi Välimereen eikä kuolisi EU:n rajoilla. 

Afrikan ja Lähi-idän ongelmia eivät pysty ratkaisemaan ketkään muut kuin näiden alueiden asukkaat itse. Syyrialaisten on lakattava sotimasta keskenään ja ajettava ulkomaalaiset uskonsoturit ja palkkasoturit maasta pois. Afrikkalaisten on löydettävä omat, afrikkalaiset ratkaisunsa väestönkasvun sääntelyyn ja kestävän kehityksen mukaiseen elämäntapaan omissa maissaan.

Jos Eurooppa ottaa vastaan Afrikan väestöräjähdyksen aiheuttaman ylimääräisen väestöpaineen, satoja miljoonia ihmisiä, Eurooppa tuhoutuu muutamassa vuosikymmenessä ja muuttuu toiseksi Afrikaksi eurooppalaisten jäädessä vähemmistöiksi omissa maissaan. Tämä ei tietenkään mitenkään helpota varsinaisen Afrikan ongelmia vaan ainoastaan levittää niitä.

Valitettavasti EU on jo ratkaisunsa tehnyt. EU ei aio tehdä yhtään mitään konkreettista hillitäkseen laittomien pakolaisten tulvaa Afrikasta ja Lähi-idästä. Itse asiassa Eurooppa on jo nyt tuhoutunut, mutta useimmat eurooppalaiset eivät itse sitä vielä tajua. Aiempi vastaava esimerkki oli kansainvaellusten alle tallautunut Rooman valtakunta, jonka tuho johti monta vuosisataa kestäneeseen pimeään keskiaikaan. Silloinkin tavallisille ihmisille tarjottiin harhakuvia suuruudesta ja rikkaudesta - leipää ja sirkushuveja, vaikka heidän yhteiskuntansa oli jo murtunut.

Pieni ja velkainen Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto eikä rauhaanpakottaja. Ainoa, minkä Suomi voi vielä tehdä on pelastaa itsensä. Tämä tarkoittaisi EU:sta eroamista mahdollisimman pian ja oman, tiukan maahanmuuttopolitiikan käyttöönottoa. 

Vähintäänkin Suomessa pitäisi järjestää sitova kansanäänestys siitä, millaista maahanmuuttopolitiikkaa suomalaiset oikeasti haluavat, ja millä hinnalla.

Oheiseen videoon on koottu parhaat palat YLE:n vaalihaastatteluistani maahanmuuttopolitiikkaa koskien. Se kestää vain reilut 2 minuuttia, joten sen jaksaa katsoa. Tiukkaa asiaa. Videota suositellaan erityisesti suvaitsevaisiksi itseään pitäville ihmisille, koska se tarjoaa mainion tilaisuuden pöyristymiseen sekä oikeutetun vihan ja moraalisen ylemmyyden tuntemiseen. Nauttikaa!

Leino ei tunne armoa: 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Luoja armahtaa - Leino ei. Mielenkiintoinen kirjoitus ankaruudessaan. Jotain siitä kuitenkin mielestäni jäi puuttumaan. Jotain, mikä kuitenkin on meille useimmille vielä ominaista. Nimittäin ihmisyys.

Kirjoitus on sanalla sanoen julma ja henkii valkoisen miehen ylemmyyttä ja sortoa alempiarvoisia kohtaan. Ei sinänsä uutta tältä marginaalipuolueelta ja sen puheenjohtajalta, mutta karmea osoitus siitä, mihin suuntaan ilmapiirissä ollaan menossa.

Oletko sinut omatuntosi kanssa, Jari Leino?

Jari Leino

Kiitos kysymästä, minä olen erittäin sinut omatuntoni kanssa.

Jos ihmisyydestä puhutaan, minulle tärkeimpiä ja läheisimpiä ovat suomalaiset ihmiset. Suomen kielen ja kulttuurin toivon säilyvän myös tuleville polville.

(Ihmisyydestä on kyse myös siinä, että pidän afrikkalaisia täysin kykenevinä kehittämään yhteiskuntiaan ja ratkaisemaan omat ongelmansa, kunhan länsimaat malttavat olla sekaantumatta heidän asioihinsa.)

Uskon, että kaikki maailman ihmiset (muutamaa juurensa hukannutta länsimaista eksykköä lukuun ottamatta) ajattelevat minun laillani: heillekin kaikkein tärkeimpiä ovat oma perhe, oma suku, omat ystävät, läheiset ja kylänmiehet ja samaa kieltä puhuvat oman kansan jäsenet.

Joissakin yhteiskunnissa solidaarisuus ja empatia päättyy oman suvun jäseniin: suvun ulkopuolella olevat ovat ulkopuolisia ja vihollisia tai vähintäänkin saaliita. Tällaisten yhteiskuntien epäonnistuminen johtuukin suurelta osin juuri siitä, että ihmiset ovat jääneet kivikautiselle heimo-, lauma- ja jengiasteelle. Siksi siellä on jatkuvasti sotia, nälkää, sortoa ja kärsimystä. Ongelmien korjaamisen on lähdettävä yhteiskunnan rakenteista.

Kansallisvaltiossa yhteenkuuluvuuden siteet yhdistävät saman kansan jäseniä, joita yhdistää sama kieli ja kulttuuri. Tämä on ihanteellinen ongelmanratkaisun taso, jossa voidaan vielä löytää onnistuneita ja rauhanomaisia ratkaisuja erimielisyyksiin vaikkapa verotusta tai uskonnonvapautta koskien.

Monien "maailmanhalaajien" ihanteena on kansallisvaltioiden hävittäminen ja kaikkien maailman ihmisten alistaminen yhden maailmanhallinnon alle (millä nimellä sitä milloinkin kutsutaan). Tämä tarkoittaisi käytännössä paluuta ensimmäiseen kohtaan, kivikautiselle tasolle, jossa eri heimot ja jengit taistelisivat keskenään (hajota ja hallitse, eli monikultturismi) yhden maailmanlaajuiden diktatuurin pitäessä ylintä valtaa.

Pentti Järvi

Huvittuneena panin merkille, että Jorma Härkönen käytti sanaa "alempiarvoinen", ei Jari Leino.

Markus Lehtipuu

" alempiarvoisia "

Kuka sanoo, että afrikkalaiset ovat alempiarvoisia? Härkönen?

Afrikkalaisilla on "arvonsa" omassa maassaan, missä he ovat kansalaisia.

Muukalaisilla on aina vähemmän arvoa missä maassa tahansa. Suomalainen Afrikassa on aina "alempiarvoinen" kuin oman maan kansalainen. Tämän olen itsekin kokenut. Viisumi pitää olla, tai maasta ulos takarajalla.

Thaimaassa oleskeluluvan ylittänyt maksaa päiväkohtaista sakkoa. Niin se menee. Valtio on olemassa oman maan kansalaisten etujen ajamiseen, kaikkialla maailmassa. Thaimaa suojelee omiaan, Ghana omiaan, Suomi sen sijaan tekee... mitä?

Tällainen herkkupala löytyi googlettamalla: "Jörn Donner totesi äskettäin radiossa, että "perussuomalaiset ovat apinalauma, jolle pitäisi opettaa haarukan ja veitsen käyttöä". Näin eurovaaliehdokas suhtautuu oman maan kansalaisiin. Tuollaisen kielenkäytön takia aika monessa maassa pistetttäisiin Donner jäähylle.

Kansallismielisyys on universaalia. Siinä missä Thaimaa suojelee kaikessa omiaan, naapurimassa Malesia suojelee omiaan.

Kuvitelma siitä, että Keski-Afrikan tasavalta on "meidän" aluetta, josta saamme ryöstää luonnonvaroja, on yhtä tuomittavaa, kuin afrikkalaisten ajatus, että Eurooppaan saa mennä vapaasti hakemaan sosiaaliturvaa.

Jos kansallisvaltiojärjestelmä joskus muuttuu, silloin asennekin muuttuu. Toistaiseksi elämme 200 valtion maailmassa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Donner ei pääsisi kaikissa maissa edes jäähylle, vaan sattaisi päätyä paljon lämpimämpään käsittelyyn.

Erkki Joonala

Härkönen laskettelee haavekuvia. Joko me olemme armottomia ja pärjäämme, tai kaikki elintasopakolaiset tukehduttavat meidät - ja itsensä. Onko se jälkimmmäinen vaihtoehto sitten jotenkin parempi? No rottien mielestä varmaan, kun ne seuraavaksi perivät maan. Tai torakat.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

"Sen jälkeen kukaan ei enää hukkuisi Välimereen eikä kuolisi EU:n rajoilla."

Ei niin. He kuolisivat sinne missä ovat. Kukaan ei lähde huvikseen pakoon synnyin- ja asuinseudultaan, vaan taustalla on oikea hätä. Varsinkaan nykyisinä määrinä mitä pakolaisia, turvapaikanhakijoita, siirtolaisia jne. on. Afrikan pakolaisista valtaosa tulee Somalian ja Eritrean kaltaisilta kriisialueilta.

Onko Jari Leino valmis esim. toimimaan EU:ssa sen hyväksi, että autettaisiin Afrikan taloudellista kehitystä antamalla afrikkalaisille tuotteille, erityisesti maataloustuotteille, oikeus kilpailla samoilla ehdoilla eurooppalaisten tuottajien kanssa? Epäilen. Tällä toimenpiteellä olisi jo pelkästään Afrikan taloutta elvyttävä vaikutus ja laskisi siirtolaisvirtoja.

Onko Jari Leino valmis siihen, että pakolaisia autettaisiin aidosti siellä missä he ovat? Se tarkoittaisi merkittävää taloudellista ja tarvittaessa myös sotilaallista panostusta. Jos ei, tarkoittaa hänen kirjoituksensa vain sitä että mustaihoisen henki on hänelle verrattomasti halvempi kuin valkoihoisen.

"Monien "maailmanhalaajien" ihanteena on kansallisvaltioiden hävittäminen ja kaikkien maailman ihmisten alistaminen yhden maailmanhallinnon alle (millä nimellä sitä milloinkin kutsutaan). Tämä tarkoittaisi käytännössä paluuta ensimmäiseen kohtaan, kivikautiselle tasolle, jossa eri heimot ja jengit taistelisivat keskenään (hajota ja hallitse, eli monikultturismi) yhden maailmanlaajuiden diktatuurin pitäessä ylintä valtaa."

Luen itseni noihin "maailmanhalaajiin", mikä termi itsessään on kuitenkin halventava ja kuvastaa Leinon halveksuntaa sellaisia kohtaan, jotka välittävät muistakin kuin ihonväriltään ja etniseltä taustaltaan kaltaisistaan ihmisistä. En minä halua "hävittää" kansallisvaltioita enkä tiedä ketään tavallani ajattelevaa joka haluaisi. Sen sijaan haluamme valtioiden välistä yhteistyötä. Koska meitä kohtaavat ongelmat ovat yhteisiä (esim. ilmastonmuutos) ne pitää ratkaista yhteisesti, valtioiden yhteenliittymissä. Muu ei ole tehokasta eikä onnistu.

Leino haluaa palauttaa Euroopan keskenään kilpailevien pienten kansallisvaltioiden aikakaudelle. Historia kertoo millaista se oli. Koskaan ei ole tapahtunut että yhteistyötä haluavat johtajat ja henkilöt olisivat aiheuttaneet mantereen ja maailman laajuisia katastrofeja. Itsekkäät nationalistit ovat aiheuttaneet niitä toistuvasti.

Leinon maailmassa Eurooppaa kiertää piikkilanka ja konekivääritornit. Kysymys kuuluu, kuka haluaa Leinon ja pienen vähemmistön lisäksi elää sellaisessa Euroopassa?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

"Ei niin. He kuolisivat sinne missä ovat. Kukaan ei lähde huvikseen pakoon synnyin- ja asuinseudultaan, vaan taustalla on oikea hätä."

Ei välttämättä huvikseen, vaan ihan vaan paremman elintason perässä. Varsinkin, jos sen eteen ei tarvitse kummemmin tehdä.

"Onko Jari Leino valmis esim. toimimaan EU:ssa sen hyväksi, että autettaisiin Afrikan taloudellista kehitystä antamalla afrikkalaisille tuotteille, erityisesti maataloustuotteille, oikeus kilpailla samoilla ehdoilla eurooppalaisten tuottajien kanssa?"

Leino vastatkoon puolestaan. Itse vastaan että senkun. Kuluttaja voi äänestää lompakollaan, niinhän tuo toimii.

UFF:n ja sensellaisten toiminta pitäisi ymmärtää lopettaa toimintansa (tai ihmisten pitäisi ymmärtää olla tukematta niitä). Nehän nimenomaan kilpailevat paikallisen teollisuuden kanssa polkuhintaan (ilmaiseksi).

"Jos ei, tarkoittaa hänen kirjoituksensa vain sitä että mustaihoisen henki on hänelle verrattomasti halvempi kuin valkoihoisen."

Eihän tuossa ihonväreistä puhuttu mitään.

"Leinon maailmassa Eurooppaa kiertää piikkilanka ja konekivääritornit. Kysymys kuuluu, kuka haluaa Leinon ja pienen vähemmistön lisäksi elää sellaisessa Euroopassa?"

Piikkilankaa ei tarvita, jos ihmiset lakkaavat pyrkimästä kevyemmin vartioidun rajan yli luvattomasti ihan itse.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Oula Lintula raapustaa:

"Piikkilankaa ei tarvita, jos ihmiset lakkaavat pyrkimästä kevyemmin vartioidun rajan yli luvattomasti ihan itse."

Entä miten tämä tapahtuisi?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #13

Ei aavistusta, mutta saan kai minä fantasioida.

Vennervirta puolestaan (ja mikäpä etteivät muutkin) voisi kertoa, mikä on se rajavalvonnan taso, jonka hän on valmis eurooppalaisille valtioille hyväksymään.

Piikkilanka ja vartiotornit ilmeisesti ei käy. Käykö koppi jossa istuu vartija nortti huulessa? Vai kyltti jossa lukee, että jos on ilmoitettavaa niin tule virka-aikaan toimistolla käymään? Vai käykö mikään?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #14

Mikä ettei. Mietin vain, oliko tämä siis se viesti, joka J. Leinon kirjoituksesta olisi pitänyt pystyä lukemaan. Piti varmistaa, mutta jos ei näin ollut, niin ihan hyvä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"(Ihmisyydestä on kyse myös siinä, että pidän afrikkalaisia täysin kykenevinä kehittämään yhteiskuntiaan ja ratkaisemaan omat ongelmansa, kunhan länsimaat malttavat olla sekaantumatta heidän asioihinsa.)"

Jos länsimaat eivät sekaannu heidän asioihinsa, tarkoittaa se myös että lopettavat esim. Afrikan rannikon ryöstökalastuksen ja luonnonvarojen riiston.

Pentti Järvi

Ryöstökalastuksen on ehdottomasti loputtava, samoin jätteiden upottamisen heidän vesilleen.

Tässä asiassa onneksi Suomella lienee puhtaat jauhot pussissa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Entäs ylijäämäelintarvikkeiden dumpppaaminen Afrikkaan?

Minne häipyy Valion voit ja HK:n porsaanniskat?

Mistä tulee (ja miten tuotetaan?) kalaöljykapselien sisältö?

Lista on päättymätön. EU:n kalastus- ja maatalouspoliitan tulokset matkaavat kohti Pohjolaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #8

Nimenomaan. Omega 3-öljytuotteiden NÄKYVÄ boikotti olisi paikallaan Länsi-Saharan rannikon kalastajien ja asujaimiston tukena ja tuotteiden valmistamisen lopettaminen sekä kalasaaliiden kauppaaminen paikalliselle väestölle vähentäisi osaltaan tarvetta hakeutua pohjoisille asuinsijoille.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #43

Lupaan pyhästi, että en vedä enää ikinä afrikkalaisperäistä Omega-kolmosta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Valitettavasti myös eurooppalaiset kalastusalukset troolaavat Afrikan rannikolla siihen tahtiin, ettei paikallisille jää kalastettavaa. Myös näitä kaloja päätyy meidän ruokapöytiimme. Näppejään nuolevat paikalliset syöstään kurjuuteen ja epätoivoisiin rikollisiin tekoihin. Meriekosysteemit vaarantuvat.

Meillä pitäisi ensinnäkin ryhtyä kalastamaan tehokkaammin roskana pidettyä särkeä, jonka myötä myös ravinnekuormitusta vesistöistä saadaan kevennettyä. On aivan käsittätöntä, että ulkomailta raijataan hurjia määriä kestämätöntä kalaa. Savustettu, öljyyn säilötty särki on aivan jumalaista herkkua, ja hakkaa mennen tullen sardiinisäilykkeet. Kun haluan syödä oikein järkevästi, syön savusärkeä ja porkkanalaatikkoa.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #11

"Syö särkeä, se kasvatta järkeä" ei taida sitten pitää paikkaansa. Öljyyn säilötyllä savusärjellä on ravintoarvoonsa nähden jumalaton hiilijalanjälki. Ilmasto lämpenee ja meret peittävat koko Kemiönsaaren kun savuhiukkaset ja hiilidioksisi kerääntyvät ilmakehään Petran savusärkien valmistamisen seurauksena. Lopeta hyvä ihminen tuollainen saastuttaminen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #11

Joo Holkeri vaati silakoille parempaa kunnioitusta elintarvikkeena. Silakat on kuitenkin todettu liian saastuneiksi, joten enkä särjet voisivat ottaa tulevaisuudessa silakan paikan perinsteisenä rahvaan ruokana?

Pentti Järvi

Espanjaan pyrki etenkin Marokosta sekä mustia afrikkalaisia että marokkolaisia ja tuhannet virta vei heidän ylittäessään kapeaa Gibraltarin salmea, joka kapeimmillaan on alle 20km leveä.

Tämä tragedia loppui Espanjan ja Marokon väliseen sopimukseen rantojensa paremmasta valvonnasta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Espanjan täytyisi luovuttaa vielä Afrikassa olevat pienet alueensa Marokolle.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Miksi?

Miksi sen enempää kuin minkään muunkaan valtion pitäisi luovuttaa alueitaan toiselle?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #12

Rajavalvonta helpottuisi huomattavasti.

Jari Leino

Niin. Minunkin mielestäni Espanjan kannattaisi luovuttaa vielä Afrikassa olevat pienet alueensa Marokolle. En näe, että niillä voisi olla niin suurta strategista merkitystä nykyaikana, että sen takia kannattaisi painia laittomien maahantunkeutujien kanssa päivästä päivään.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Miksipä Leino tekisi yhtään mitään? Sehän on afrikkalaisten päättäjien asia.

Markus Lehtipuu

Leinolla tuskin on valtaa tehdä mitään, mutta Afrikkaan muuttavat eurooppalaiset tuovat mukanaan rahavarat, joilla eläminen maksetaan, tai menevät töihin, jolloin raha ansaitaan työllä.

Missään Afrikan maassa ei jaella rahaa toimettomuudesta ulkomaalaisille. Sen sijaan ulkomaalaisia kohdellaan kävelevinä raha-automaatteina. Minulta varastettiin rahat Keniassa aikoinaan. Egyptissä minulta vietiin taskusta lompakko. Marokossa yrittivät, mutta selviydyin.

Jari Leino

Miksipä minä tosiaan tekisin yhtään mitään niille eurooppalaisille, jotka muuttavat Afrikkaan? Sehän on afrikkalaisten asia. Ja tietenkin kyseisten maahanmuuttajien.

Jos katsotaan historiaa, niin monet eurooppalaiset ovat viime vuosisatojen aikana muuttaneet Afrikkaan rakentaakseen satamia, rautateitä, kaivoksia, maatiloja, puhelinyhteyksiä, hallintojärjestelmiä ja yhteiskuntia. Mitä afrikkalaiset ovat tehneet heille? Karkottaneet, raiskanneet, ryöstäneet, tappaneet, takavarikoineet maatilat jne.

Olivatko nämä eurooppalaisiin kohdistetut sortotoimet afrikkalaisille eduksi? Eivät.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Hyvä, että eurooppalaiset eivät ole "karkottaneet, raiskanneet, ryöstäneet, tappaneet, takavarikoineet maatilat jne".
Ovatkohan nämä mainitut ominaisuudet jotenkin afrikkalaisia ominaisuuksia?

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Pitäisiköhän kutsua äkkiä kotiin kaikki ne suomalaiset jotka ovat lähteneet leveämmän leivän perään?

Yhteensä n. 1,5 miljoonaa kahdessa sukupolvessa...

Ei armoa, kotiin vaan.

Antti Jokinen

Blogi ilmeisesti käsitteli laittomasti eurooppaan pyrkiviä. Paljonkohan Suomesta on lähtenyt laittomasti siirtolaisiksi.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Mikä on oikeutta ja mikä lakia?
Ei ne aina kohtaa.
Hätä ei lue lakia.
Mikä ei ole oikeus ja kohtuus ei voi olla lakikaan.

Onhan näitä sanontoja. Ydinasia on että Suomi on pussinperä ja vihoviimeinen paikka johon joku Afrikasta pyrkisi.
Huomioiden paljonko suomalaiset ovat saaneet ja käyttäneet mahdollisuuksiaan siirtolaisina, ollaan vähintään moraalisen ongelman edessä.
Ulkosuomalaiset onneksi makselevat Suomeen nykyäänkin enemmän veroja kuin täällä olevat ulkomaalaiset laittavat ulos maasta...

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #24

"Mikä ei ole oikeus ja kohtuus ei voi olla lakikaan."

No, oikeus ja kohtuus ei ole se että Suomi joutuu toimimaan muulle maailmalle sosiaalitoimistona.

"Ydinasia on että Suomi on pussinperä ja vihoviimeinen paikka johon joku Afrikasta pyrkisi."

Ai. Miksi heitä sitten pyrkii tänne huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi Viroon?

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #24

Voihan sitä noinkin leikkiä ja lakaista ongelmat maton alle.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

No, pitäisikö? Se on kysymys jonka voit niin halutessasi esittää niiden henkilöiden isäntämaille. Jos he haluavat lähettää kotiin niin sitten lähettävät.

Jukka Mäkinen

Entäs me kapeamman leivän, mutta paremman elämisen tason perässä muuttaneet.

Jari Leino

Se on tietenkin vastaanottajamaiden asia. Minun mielestäni esimerkiksi ruotsalaisten olisi 60-70-luvuilla kannattanut lähettää kaikki rötöstelevät ja juopottelevat Slussenin sissit saman tien takaisin Suomeen. Ruotsalaiset päättivät toisin. Se on heidän asiansa.

JOS Suomessa halutaan välttämättä väestön kasvavan, yksi tapa toteuttaa se olisi houkutella Suomesta ulkomaille muuttaneita takaisin. Toisen sukupolven ruotsinsuomalaiset sopeutuisivat varmasti paremmin Suomeen kuin afrikkalaiset. He eivät kärsisi rasismista, kulttuuri olisi tuttua ja ehkä kielikin, joten he työllistyisivät nopeasti.

Kaikkein eniten Suomen kannattaisi houkutella niitä tuhansia nuoria, hyvin koulutettuja suomalaisia insinöörejä ja sairaanhoitajia yms. jotka muuttavat joka vuosi ulkomaille. Jos nämä ihmiset eivät ikinä palaa, Suomi kärsii valtavan aivokadon. Tähän asti suurin osa näistä "kansakunnan parhaista pojista ja tytöistä" on palannut siinä vaiheessa, kun perheen perustaminen tulee ajankohtaiseksi, koska tylsä ja yksikulttuurinen Suomi on ollut turvallinen paikka kasvattaa lapsia. Jos tätä etua ei enää ole, nämä hyvin koulutetut ja menestyvät suomalaiset voivat yhtä hyvin jäädä ulkomaille, jos he joka tapauksessa joutuvat asumaan oman turvallisuutensa vuoksi vartioidulla alueella, mutta ulkomailla saa tuplapalkan.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Olet yksinkertaisesti väärässä Jari, kun väität että Afrikan väestö kasvaa ennennäkemätöntä vauhtia ja sadat miljoonat tunkevat tänne.
En aio helpottaa urakkaasi, mutta suosittelen uppoutumista esimerkiksi tähän tilastokoneeseen, josta löytyy ihan mitä haluat maailman kehityksestä niin kauas kuin dataa löytyy.

http://www.gapminder.org/

Janne Suuronen

Muualle tunkemisen lisääntymisestä en sano mitään, mutta African väkiluvun on arvioitu 10-kertaistuvan sadassa vuodessa:
1950 Estimate variant 227,269,910
2000 Estimate variant 819,462,297
2050 Medium variant 1,998,465,920
http://www.blatantworld.com/feature/africa/total_c...

Että siinä mielessä Alexander annoit nyt väärän todistuksen tai ainakin harhaanjohtavan kuvan. Tietty termin "ennennäkemätöntä vauhtia" ympärillä voidaan ruveta saivartelemaan.

YK kyllä ennustaa maapallon väkiluvun kasvun ainakin kaikilla muilla mantereilla tasaantuvan ja mikä muuten asiasta toiseen loikaten toimii yhtenä, ehkä tärkeimpänä, kulmakivenä IPCC:n tulevaisuuden kasvihuonekaasujen lisääntymisen arvioissa. Maapallon väkiluvun kasvu ja elintason tasaaminen olisivat IPCC:n tuottaman materiaalin pohjalta tehokkaimpia ilmastonmuutoksen torjujia, mutta joista ei vissiin asian arkaluontoisen vivahteen vuoksi paljon haluta puhua. Taas kerra eräs uusi tai uudehko aihe, vääristymä henkisessa ilmapiirissämme, ja jonka tiimoilta yritän herätellä muita keskustelemaan. Muistaen myöskin samalla erityisesti vihreän liikkeen kapeakatseisen käpertymisen melkein tyystin Suomen sisäisiin toimenpiteisiin.

Tämä siis oikeastaan kommenttina niille, jotka IPCC:n tuottamiin raportteihin ja ennusteisiin uskoo. Ja Jarilta anteeksi pyytäen puheenvuron aiheesta poikkeamiseen.

Pentti Järvi

Oli syytäkin pyytää anteeksi. IPCC on kirosana korvissani.

btw. Miten olisi lähettää 500miljoonaa kondomia Afrikkaan käyttöohjeineen?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Olet yksinkertaisesti väärässä, Alexander. Agtikka on ainoa maanosa, jonka väestonkasvulle ei näy lopppua nykyisissä ennusteissa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Leino yrittää päästä Halla-ahon apajille, mutta taitaa jäädä Leinon äänisaalis pieneksi!

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ei täällä kellään mitään henkilökohtaisia apajia ole. Mitä väittämääsi tulee, niin sen tietty päättää kansa.

Jari Leino

Olet Pertti oikeassa. Leinon äänisaalis jää vielä eurovaaleissa melko pieneksi. Se ei kuitenkaan vaikuta kirjoitukseni totuusarvoon.

Jonne Sirén

Ensin shokkikuva/tarina erinäisistä syistä, miksi heitä tulee tänne:

http://paulagortazar.blogspot.fi/p/ethical-limits-...

Ja sitten se kyyninen ajatus päälle:

Vaikka kuinka kaataisimme sinne kehitysapua ja/tai ottaisimme heitä tänne täysien lihapatojen ääreen, se ei auta yhtään jos sikäläiset eivät itse ota vastuuta pärjäämisestään. Esim Zimbabwessa pitäisi olla nykyään kaikilla halukkailla maata viljelläkseen, mutta onko halua/osaamista viljellä? Ja jos valtiot/maanomistajat myyvät lyhytnäköisesti resursseja muiden omistukseen (huom Kiinan aktiivisuus!) kansan turmioksi, onko se meidän vika täällä Suomessa? Miksi ihmiset antavat erilaisten rosvopäälliköiden terrorisoida elämäänsä siellä, nousematta vastarintaan?

Itse lopetin ns hyväntekeväisyyden kokonaan luettuani 10 vuotta sitten parin viikon sisään kaksi artikkelia joissa toisessa kerrottiin avustuskuorman homehtumisesta samaan aikaan kun aselastilaiva purettiin heti (Aamulehti). Toisessa, The Economistin artikkelissa käsiteltiin sitä, kenen taskuun kehitysapu päätyy. Ei todellakaan niiden hyväksi joiden sitä pitäisi saada. Joten tein johtopäätöksen olla osallistumatta välistävetäjäorganisaatioiden pyörittämiseen ja sotalordien aseostosten rahoittamiseen. Siinä sivussa voi joku kuolla nälkäänsä, mutta jos kuukausittaisesta parikymppisestäni jäi menemättä 18 ekkua väärään osoitteeseen, katson tekeväni oikein.

Jari Leino

Mukava huomata, että kirjoitukseni on herättänyt ihan kivasti keskustelua. Kaikki tärkeimmät vakiokommentaattorit ovat suvainneet ilmestyä paikalle. Muistattehan katsoa myös videon, niin viesti saa niin sanotusti myös kasvot.

"Alexander Holthoer
Olet yksinkertaisesti väärässä Jari, kun väität että Afrikan väestö kasvaa ennennäkemätöntä vauhtia ja sadat miljoonat tunkevat tänne."

En sanonut, että ennennäkemätöntä vauhtia, vaan että "Afrikan väestönkasvu on määrällisesti ennen näkemättömällä tasolla." Tosin molemmat varmaankin pitävät paikkansa. Minun käsitykseni Afrikan väestönkasvusta on tuo minkä Janne Suuronen laittoi kommentissaan, eli nykyisestä noin miljardista mennään kahteen miljardiin vuoteen 2050 (jolloin useimmat meistä ovat vielä hengissä) mennessä. Miljardi äärimmäistä hätää ja nälkää kärsivää ihmistä on minun mielestäni valtava määrä. Eurooppaan ja Suomeen pyrkijöistä ei siis tule missään vaiheessa olemaan pulaa.

Vielä tällä hetkellä hyökyaalto voitaisiin torjua melko kivuttomasti lopettamalla ilmaisen diskorahan jakaminen, käännyttämällä laittomat tulijat ja palauttamalla kaikki perusteettomasti turvapaikkaa hakeneet. Jos tulvan annetaan jatkua, sitä ei ennen pitkää voida torjua millään, sillä Suomi tulee olemaan yksi maailman viimeisimmistä paikoista, joissa on juomakelpoista vettä ja viljelykelpoista maata. Minä haluaisin säästää ne suomalaisille, jotta edes suomalaiset selviytyisivät. Tämä siksi, että suomalaiset ovat minulle kaikkein läheisin ja rakkain kansa.

Jari Leino

Pauli Vennervirta:
"Ei niin. He kuolisivat sinne missä ovat. Kukaan ei lähde huvikseen pakoon synnyin- ja asuinseudultaan, vaan taustalla on oikea hätä."

Yleisin syy Eurooppaan pyrkimiseen on korkeamman elintason etsiminen. Se on sinänsä aivan ymmärrettävää, joskin maapallon kestokyvyn kannalta tuhoisaa, mitä kannattaisi vihreästä näkökulmasta aina korostaa. Meidän suomalaisten on vain päätettävä, kuinka monelle afrikkalaiselle me haluamme tarjota korkeamman elintason ja ikuisen elatuksen Suomessa.

Afrikassa on myös paljon sotia ja etnisiä konflikteja ja nälänhätiä. Nämä johtuvat monikulttuurista ja väestöräjähdyksestä. Afrikkalaisten on itse löydettävät afrikkalaiset ratkaisut näihin ongelmiin. Afrikka on valtava manner, joten sieltä löytyy varmasti rauhallinen kolkka jokaiselle pakenijalle. Suomeen asti ei tarvitse tulla. YK:n pakolaisleireillä (jotka ovat itse asiassa valtavia kaupunkeja) kaikki ovat turvassa ja saavat ilmaiseksi ruokaa, joten heillä on paremmat elämisen edellytykset kuin vaikkapa Nairobin slummeissa asuvilla. Elintaso ja kulutustaso toki on alhaisempi kuin se minkä he saisivat Suomessa.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

"Afrikassa on myös paljon sotia ja etnisiä konflikteja ja nälänhätiä. Nämä johtuvat monikulttuurista ja väestöräjähdyksestä. Afrikkalaisten on itse löydettävät afrikkalaiset ratkaisut näihin ongelmiin."

Hetkinen nyt. Afrikassa on tosiaan melko monenlaisia kulttuuripiirejä, mutta ei kannata vähätellä sitä nämä kulttuurit tulevat monissa Afrikan maissa aivan mainiosti toimeen keskenään. Siellä missä ongelmia on paljon syyt ovat paljon monimutkaisempia kuin mainitsemasi. Suurin syy ongelmiin on yksinkertaisesti köyhyys ja kouluttamattomuus.

Afrikan väestönkasvu on ongelma, sitä ei kukaan kiistä. Mitä taas tulee tähän: "YK:n pakolaisleireillä (jotka ovat itse asiassa valtavia kaupunkeja) kaikki ovat turvassa ja saavat ilmaiseksi ruokaa, joten heillä on paremmat elämisen edellytykset kuin vaikkapa Nairobin slummeissa asuvilla", niin eivät pakolaisleirit todellakaan ole mitään turvallisia paikkoja. Katso lainaus ja linkki alla.

"Several factors explain the disproportionately frequent militarization of African refugee camps. First, Africa’s porous borders make it difficult to regulate people fleeing to or from a country. Border controls are in short supply and the UNHCR lacks both the resources and the mandate to separate refugees from members of armed groups. Second, many African refugees settle among local populations. Integration is particularly easy in African societies—where ethnic populations often cross borders and hospitality plays a large cultural role—and enables armed groups to avoid detection in refugee camps while remaining committed to the struggle in the origin country. The lack of security in African refugee camps often allows armed groups to use camp supplies without having to settle under the jurisdiction of the UNHCR and the host government. Finally, many conflicts are secessionist movements that occur along state borders. When militant groups are forced to flee, they typically relocate to an adjacent state in order to maintain geographic proximity to their theaters of operations and to retain the material benefits of their refugee status. These three causes of refugee militarization in Africa precipitate disproportionately high levels of political violence."
http://www.iar-gwu.org/node/19

Toisaalta artikkelista löytyy myös hyviä esimerkkejä siitä, että monet afrikan maat ovat auttaneet kriisialueiden pakolaisia merkittävällä tavalla:

"Zimbabwean policies towards an influx of Mozambican refugees in the 1980s illustrate the importance of placing refugees under the control of a civilian state agency. Under the care of social workers, the Mozambican refugees were provided increased opportunities and services. Accordingly, Zimbabwe witnessed very few cases of political violence among its Mozambican refugees. A second example is Malawi’s response to an exodus of over two million refugees from Mozambique during Mozambique’s decades-long civil war. “Despite its status as one of the poorest countries in the world, NGOs described Malawi’s response to the refugee crisis as ‘heroic.’”

Jari Leino

Hienoa, että Afrikan maat ovat pystyneet auttamaan afrikkalaisia pakolaisia. Näin pitää jatkossakin toimia eikä tuoda heitä Suomeen.

Jos pakolaisten joukossa on jopa UNHCR:n tietojen mukaan aseistettujen ryhmien taistelijoita ja terroristeja, sitä suuremmalla syyllä näitä pakolaisjoukkoja ei kannata tuoda Suomeen.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #57

Pakolaiset käyvät läpi nytkin ankaran valintaprosessin. Tekemällä yhteistyötä luotettavien tiedustelutahojen ja lainvalvontaorganisaatioiden kanssa voidaan valintaprosessia helpottaa.

Tämä ei poista sitä että pakolaisleirit voivat olla helvetillisiä paikkoja. Jari Leino ei ole ilmeisesti lukenut siitä, millaisia ovat Somalian ja Tansanian rajoilla sijaitsevat leirit. Puhumattakaan Syyrian ja Turkin rajalla olevat ja monet muut.

Tiesitkö muuten että Tansanian entinen puolustusministeri oli taustaltaan somalialainen ja muslimi, hän oli oleellisessa roolissa siinä että afrikkalaisia joukkoja on rauhoittamssa Somaliaa? Ja että hänen poikansa toimi sankarillisesti taannoisen terro-iskun aikana (ostoskeskusisku, josta uutisoitiin laajalti)?

Mielestäni tuon kaltaisen ihmiset ansaitsevat kaiken mahdollisen avun jotta Afrikan ongelmia saadaan ratkaistuksi.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Olen aikaisemmin asunut Afrikassa 7 vuotta.

Sinä aikana minut, asuntoni, autoni, työpaikkani kassakaapit, varastot ja kaikki muut mahdolliset paikat ryöstettiin useamman kerran.

Muutaman kerran minut yritettiin aivan vakavasti tappaa.

Juoksen ja lenkkeilen paljon, mutta siellä se oli tuiki mahdotonta, kun nyrkin kokoista kiveä tuli niskaan.

Työnantajaltani kiristettiin viranomaisten toimesta suuria summia rahaa ja sen vuoksi ollessani firman vastuuhenkilö minut vangittiin muutamaksi päiväksi ja passini takavarikoitiin 8:ksi kuukaudeksi.

Lääkäriystävättäreni raiskattiin sairaalan autonkuljettajan toimesta, kun kuljettaja sai tehtäväksi hakea hänet hänen kotoaan akuuttiin sairaustilanteeseen sairaalaan. Saman sairaalan hoitsuja raiskattiin heidän erehtyessään esimerkiksi juoksulenkille.

Suomesta tuotu vartiokoirani myrkytettiin. Toinen koira varastettiin nukuttamalla se ensin jollain barbituaareilla.

Yhtiömme suomalaisten työntekijöiden asunnot vallattiin poliisin toimesta heidän ollessaan lomalla Suomessa ja annettiin irtaimistoineen eniten tarjoavalle paikalliselle asukkaalle.

Jokaisen suomalaisen ja muiden ulkomaalaisten asuntoon tunkeuduttiin yöllä. Myös lapsiin yritettiin kajota.

Yritä nyt sitten kaiken tämän jälkeen uskoa, että me olemme kaikki samanlaisia ja yhtä hyviä ihmisiä. Minä en missään tapauksessa halua olla niin huono ihminen kuin olen useiden muiden lailla Afrikassa oppinut näiden ihmisten olevan.

Jos tästä kommentista tulee bania, niin tulkoon. Eikä tämä kertomani ole kuin murto-osa kaikesta mitä siellä voi tapahtua eurooppalaiselle ja valkoiselle. Jos ette usko, niin menkää kokeilemaan.

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Hyvä kannanotto ja todenperäinen näkökanta. Samantapaista kaivataan lisää. Tälläinen kuva pitäisi saada valtamediaankin sensuroidun kuvan sijaan. Propaganda pitäisi saada loppumaan, mutta kun faktat on niin helppo tuomita rasismiksi.

Pentti Järvi

Useimmat suomilaiset tietävät Afrikasta vain sen, mitä kertoo kaunis elokuva Minun Afrikkani.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kaikki ihmiset ovat arvokkaita.

Suomi on hyvin rikas maa. Meidän pitää ottaa vastaan kaikki ne ihmiset, jotka haluavat tulla tänne. Näin ovat sanoneet esimerkiksi vihreät Anni Sinnemäki ja Tarja Cronberg.

Esimerkiksi Syyriassa on pakolaisia pari miljoonaa ja Suomeen otetaan muutama sata heistä. Mitä tämä on? Pelkkää hädänalaisten pilkantekoa ja joidenkin ihmisten omantunnon rauhoittamista. Ruotsiin on toivotettu tervetulleeksi jopa kymmeniä tuhansia. Suomen ei pidä jäädä jälkeen vähääkään. Meillä on yli 500 kuntaa. Niinpä voimme Syyriasta ottaa vastaan helposti yli 50.000 pakolaista. Rikkaassa Suomessa tästä ei tule mitään ongelmaa.

Suomesta ylijäämäväestö lähti kautta koko maailman esim. USA:han, Kanadaan, Australiaan ja ennen kaikkea Ruotsiin. Nyt on meidän aika maksaa takaisin velkamme.

Kuten Anni Sinnemäki sanoi: Suomen on aika avata rajansa nykyistä laveammaksi ja ottaa vastaan huomattavasti enemmän pakolaisia. Hehän tuovat Suomea rikastuttamaan omaa monikulttuurisuuttaan ja tekevät töitä nostaen hyvinvointiamme. Sen vuoksi Suomi voi hyvin ottaa vastaan esimerkiksi 100.000 tulijaa Afrikasta vuosittain.

Suomen tulee ja pitää kantaa kansainvälinen vastuunsa heikoimmista kanssaihmisistä. Kaiken lisäksi Tarja Cronberg(vihr) esitti lyömättömän ajatuksen. Suomen pitää ottaa Espanjasta 50.000 nuorta tekemään töitä solidaarisuuden vuoksi toista EU-maata kohtaan. Hieno ja kannatettava ajatus sekin. Tuo on toteutettava hetimiten.

Jari Leino

Epäilen, että yllä olevassa kommentissa on mukana iso annos sarkasmia. ;)

100 000 afrikkalaista vuodessa vuoteen 2050 asti tarkoittaisi yhteensä 3,6 miljoonaa maahanmuuttajaa Afrikasta. Sehän ei tietenkään riitä mihinkään, koska silloin suomalaiset olisivat yhä enemmistönä omassa maassaan.

Pentti Järvi

Erland Salon kommentti oli niin vahvaa kettuilua vihreille, että oli pakko suositella.

ps. myös Alex Stubb on sanonut, että Suomi on rikas maa. (siksi rahaa Kyprokselle ja Kreikkaan ym).

Jari Leino

Jopa YLE myöntää, että Suomessa vallitsee rosvojen vapaa liikkuvuus:

http://yle.fi/uutiset/asunto-_ja_mokkimurrot_lisaa...

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

"Nyt uusi ja vapautettu Libya"

Tämän täytyi olla vitsi? Kommentti aiheutti ainakin minussa huutonaurua ja epätoivoista pään pudistelua samaan aikaan. Tämä lause sopisi äärimmäisen hyvin johonkin venäläiseen parodiasarjaan, jossa pilkataan länsimaitten interventioita.

Jari Leino

No, eikö se pidä paikkaansa? Uusi, demokraattisempi, paranneltu, diktatuurista ja öljystä vapautettu Libya? ;)

Maa, jonka yhteiskuntajärjestys on tuhottu YK:n mandaatilla ja jossa eri etniset ryhmät on päästetty vapaasti toistensa kimppuun. Siellä on nyt muuten ihan aito rasismi aivan huipussaan, kun arabit eivät oikein tykkää mustista afrikkalaisista. Stubbi on varmaan vieläkin pahoillaan, että suomalaiset Hornet-hävittäjäpommittajat eivät päässeet osallistumaan Libyan demokratisointiin.

Jari Leino

Itse olen valmis kaikkiin toimenpiteisiin, jotka edistävät Afrikan talouden pärjäämistä omillaan, mukaan lukien omega-kolmos-boikotti, savusärki, bannaanien hinnannousu ja suojatullit ryöstökalastetulle kalalle. (Norjassa muuten nykyään sama ongelma: ylikansalliset firmat ostavat kalastusoikeudet ja kalanjalostustehtaat ja paikalliset kalastajat jäävät työttömiksi. Merirosvoilua ei kuitenkaan ehkä odotettavissa.)

Mikään länsimaisten puuttuminen ei näytä parantaneen Afrikan asioita, pikemminkin päinvastoin: ruoka-apu on tuhonnut paikallisen maatalouden, vaateapu on tuhonnut paikallisen tekstiiliteollisuuden, kehitysapu on lisännyt korruptiota ja rahoittanut sisällissotia. Timantit ovat muuttuneet veritimanteiksi ja kännykkämetallit verikännykkämetalleiksi.

Minun puolestani voimme katkaista kaupankäynnin ja kaikki muutkin yhteydet Afrikkaan kokonaan ja jättää heidät rauhaan. Ostetaan kännykät Kiinasta, kuten ostamme kaiken muunkin. Kiinalainen laittaa kyllä kännykkään tarran, että "tätä kännykkää valmistettaessa ei ole vahingoitettu virtahepoja, afrikkalaisia eikä käytetty lapsityövoimaa". Ja me uskomme, koska halpa rihkama on meille niin tärkeää.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Tässä kommentissa ja blogissa nostetaan esille ihan oikeita ongelmia Afrikan ihmisten auttamisen epäonnistumisista. Validit ongelmat jäävät kuitenkin taka-alalla, kun tekstistä tulee empatian vastainen ja epähumaani kuva mm. humanitäärisen maahanmuuton kategorisen vastustamisen ja yhteyksien katkaisemisen väläyttämisen myötä. Eikö olisi pragmaattisempaa (ja humaanimpaa) vaatia esim. kehitysavun uudelleenkohdentamisen kaltaisia keinoja rajojen sulkemisen sijaan? Uskoisin, että tämä olisi paljon hedelmällisempi strategia puuttua kehitysavun ja maahanmuuton aiheuttamiin ongelmiin. Kova politiikka ei yleensä toimi.

Jari Leino

Pauli Vennervirta:
"Leino haluaa palauttaa Euroopan keskenään kilpailevien pienten kansallisvaltioiden aikakaudelle. Historia kertoo millaista se oli. Koskaan ei ole tapahtunut että yhteistyötä haluavat johtajat ja henkilöt olisivat aiheuttaneet mantereen ja maailman laajuisia katastrofeja. Itsekkäät nationalistit ovat aiheuttaneet niitä toistuvasti."

Anteeksi mitä? Itse asiassa Euroopan historiassa on nähty kansallisvaltioita vasta toisen maailmansodan jälkeisenä aikana. Euroopassa vallinnut rauha ei johdu EU:sta vaan siitä, että tänne on viimeinkin saatu kansallisvaltiot, joiden rajat kulkevat suunnilleen kansojen mukaisesti.

Ensimmäinen maailmansota oli eurooppalaisten imperiumien hajoamissota. Venäjä, Saksa ja Iso-Britannia olivat imperiumeja, joita hallitsivat samaan sukuun kuuluvat sisäsiittoiset serkukset. Kaikki sodan osallistujat olivat monikansallisia siirtomaavaltoja. Toinen maailmansota oli suoraa jatkoa ensimmäiselle, koska rajoja ei ymmärretty vetää kansojen mukaan. Vasta toisen maailmansodan valtavien ihmisuhrien ja väestönsiirtojen jälkeen Euroopan rajat noudattavat suunnilleen kansojen asuinalueiden rajoja.

Jugoslavian hajoamissota oli samalla Ottomaanien imperiumin viimeinen hajoamissota, jossa niitettiin satojen vuosien aikana tarkoituksella kylvetyn monikulttuurin jälkiä. Turkin keisarit olivat aivan tarkoituksella luoneet Balkanille kansojen ja uskontojen tilkkutäkin (hajota ja hallitse), joka vastaa täysin nykyisen monikultturismin tavoitteita (jatkuva jengisota, joka estää kansalaisia yhdistymästä diktatuuria vastaan).

EU-liittovaltio merkitsee paluuta imperiumin aikaan tai oikeastaan sitäkin varhaisempaan feodalismin aikaan. Vasalleiksi nostetaan Alexander Stubbin kaltaisia henkilöitä, jotka puhuvat monia Euroopan kieliä, mutta ylpeilevät sillä, että heidän äidinkielensä on eri kuin rahvaan kieli ja jotka eivät tunne kuuluvansa siihen kansaan, jota EU on asettanut heidät hallitsemaan. Tavallinen kansa alistetaan jälleen maaorjan asemaan 30 vuoden asuntolainoilla.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

"Itse asiassa Euroopan historiassa on nähty kansallisvaltioita vasta toisen maailmansodan jälkeisenä aikana. Euroopassa vallinnut rauha ei johdu EU:sta vaan siitä, että tänne on viimeinkin saatu kansallisvaltiot, joiden rajat kulkevat suunnilleen kansojen mukaisesti."

Ei pidä paikkaansa. Saksa, Ranska ja monet muut olivat kansallisvaltioita jo ensimmäisen maailmansodan aikana. Euroopan imperiumit hajosivat pitkälti ensimmäisen maailmansodan seurauksena, erityisesti Itävalta-Unkari.

Ensimmäisen maailmansodan syttymisellä oli paljonkin tekemistä kansalliskiihkon kanssa. Toisella maailmansodalla vielä enemmän. Saksalainen äärinationalismi sai kansallissosialismissa jyrkimmät kasvonsa. Euroopan rauhaa on edistänyt kaksi asiaa: äärinationalismin suitsiminen ja yhteinen kaupankäynti, jota EU on edistänyt. Myös vilkkaat kulttuuriset yhteydet ovat auttaneet.

Jugoslavian sisällissota oli hyvä esimerkki siitä, millaisia tuloksia on nationalistisella propagandalla. Aikaisemmin aivan hyvin keskenään toimeen tulleet ihmiset saadaan kyllä kääntymään toisiaan vastaan. Minulla on ollut tilaisuus keskustella tuolta tulevien ihmisten kanssa ja olimme tuosta samaa mieltä. Ilahduttavaa on, että Jugoslavian nykyisten tulvien aikana ovat ihmiset auttaneet toisiaan etnisestä taustasta riippumatta. Ei silti pidä unohtaa mitä tapahtui esim. Srebrenicassa, etteivät nuo tapahtumat toistu.

Jokainen fasisti on myös nationalisti, vaikka jokainen nationalisti ei olisikaan fasisti. Jokainen rasisti on myös "maahanmuuttokriitikko", vaikka jokainen "maahanmuuttokriitikko" ei olisikaan rasisti. Tai ainakin väittäisi että ei ole.

Jari Leino

Sinulla on hyvin erikoinen kansallisvaltion määritelmä, eli täysin väärä.

Ensimmäisen maailmansodan Saksa oli keisarikunta ja siirtomaavalta. Ranska on yhä monikulttuurinen siirtomaavalta, joka yrittää epätoivoisesti pitää kiinni imperiuminsa rippeistä sekaantumalla entisten siirtomaidensa sisällissotiin.

Jugoslavian sisällissota oli hyvä esimerkki siitä, että kommunistinen diktatuuri pystyy pitämään toistensa kanssa toimeen tulemattomat etniset ja uskonnolliset ryhmät kurissa hirmuvallalla, mutta kun diktatuuri hellittää, etniset ryhmät käyvät toistensa kimppuun ja suorittavat etnisen puhdistuksen voidakseen asua omassa valtiossaan. Jugoslaviassa sotiminen loppuu lopullisesti vasta sitten, kun jokaisella porukalla on oma kansallisvaltio.

Kansallisvaltiot ovat rauhan ja demokratian tae. Imperiumit ja monikulttuuri merkitsevät sotaa ja hirmuvaltaa.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #66

"In France, Eric Hobsbawm argues the French state preceded the formation of the French people. Hobsbawm considers that the state made the French nation, not French nationalism, which emerged at the end of the 19th century, the time of the Dreyfus Affair. At the time of the 1789 French Revolution, only half of the French people spoke some French, and 12-13% spoke it "fairly", according to Hobsbawm.
----
Some nation states, such as Germany or Italy, came into existence at least partly as a result of political campaigns by nationalists, during the 19th century. In both cases, the territory was previously divided among other states, some of them very small. The sense of common identity was at first a cultural movement, such as in the Völkisch movement in German-speaking states, which rapidly acquired a political significance. In these cases, the nationalist sentiment and the nationalist movement clearly precede the unification of the German and Italian nation states." http://en.wikipedia.org/wiki/Nation_state

Kuten varmaan tiedät termi "19th century" tarkoittaa 1800-lukua. Tietosi historiasta eivät aivan ole ajan tasalla. Kansallisvaltio voi olla myös siirtomaavalta, nämä eivät sulje pois toisiaan.

Oletko sitä mieltä,että Serbien äärinationalistisilla johtajilla ja heidän propagandallaan ei ollut mitään tekemistä Jugoslavian sisällisodan hirmutekojen kanssa? Sama koskee ihan yhtä lailla esim. Kroatiaa tuona aikana. Kärsijinä olivat kaikissa tapauksissa tavalliset ihmiset jotka eivät olisi halunneet olla missään tekemisissä sodan kanssa.

Jari Leino

Aidon kansallisvaltion tunnusmerkkeihin kuuluu, että se on demokratia, ei esimerkiksi keisarikunta tai diktatuuri. Kansallismielisyyteen ei myöskään kuulu toisten kansojen ja valtioiden alistaminen alusmaiksi.

Siksi huomaammekin, että nyt kun esim. Saksasta ja Ranskasta on tullut yllä olevan määritelmäni mukaan kansallisvaltioita (no, Ranskalla siirtomaista luopuminen yhä vähän vaiheessa), ne eivät enää sodi. MOT.

Balkanin kansat ovat sotineet yli tuhannen vuoden ajan turkkilaisia vastaan ja keskenään. Aina tilaisuuden tullen (kuten II maailmansodan saksalaismiehityksen aikana) ne ovat ryhtyneet etnisiin puhdistuksiin toisiaan vastaan. Sellaista on aito monikulttuuri.

Mutta jotta keskustelu etenisi, niin mitä mieltä sinä olet kansallisvaltioista Euroopassa tänä päivänä: onko kansallismielisyys uhka rauhalle? Pitäisikö kansallisvaltiot tuhota esimerkiksi Afrikasta tulevan maahanmuuton avulla?

Montako afrikkalaista maahanmuuttajaa Suomen yhteiskunta ja luonto kestää vahingoittumatta? Sata miljoonaa? Onko olemassa mitään ylärajaa?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Saksan ja Ranskan välinen sopu on kestänyt monestakin syystä. Fasismin murtuminen Euroopassa vei pohjan äärikansallismielisyydeltä pitkäksi aikaa. Kumpikin kuuluu samoihin organisaatioihin eli EU:n ja Natoon, minkä vuoksi kumpikin hyötyy yhteistyöstä. Tämä ei tarkoita sitä että asiakysymyksissä ei oltaisi välillä eri linjoilla.

Se, että kansallismielisen hallituksen hallitsema kansallisvaltio ei olisi kykenevä aikaansaamaan konfliktia on vain sinun tulkintasi eikä historian valossa pidä paikkaansa. Huomaa, etten vastusta kansallisvaltiota sinänsä. Vastustan kansallismielisyyttä, joka pahimmillaan, kuten on nähty, johtaa katastrofiin.

Tuollainen "kansallismielisyys" ei mielestäni ole edes oikeaa isänmaallisuutta, koska se voi johtaa pahimmillaan valtion tuhoutumiseen. Jugoslavian kohdalla näin kävi. Jugoslavia olisi tänä päivänä suurempi ja vauraampi ilman kansallismielisten aiheuttamaa hajaannusta. Olen käynyt siellä muutamia kertoja. Slovenia selvisi vähimmällä eikä siellä samalla sorrettu etnisiä vähemmistöjä. Kroatian ja Serbian silloiset hallitukset syyllistyivät kumpikin kansanmurhiin.

"Montako afrikkalaista maahanmuuttajaa Suomen yhteiskunta ja luonto kestää vahingoittumatta?" Ei tuollaiseen kysymykseen ole olemassa mitään vastausta. Mikä on mielestäsi alaraja? Ei yhtään?

Kysymyksesi on mahdoton. Joka tapauksessa esim. ympäristöasioissa olemme samassa veneessä. Meidän on osallistuttava köyhien maiden auttamiseen siksikin, että näissä on usein valtava biodiversiteetti joka on vaarassa tuhoutua köyhyyden takia. Menetys on silloin yhteinen.

Jari Leino

Kyllä: DDR, Neuvostoliitto ja Jugoslavia olivat vauraita ja paratiisimaisia valtioita, mutta sitten inhottava kansallismielisyys tuli ja pilasi kaiken.

Afrikan biodiversiteetti ei suinkaan tuhoudu köyhyyden takia, sillä eiväthän köyhät paljon luontoa pysty tuhoamaan, vaan holtittoman ja kestämättömän väestönkasvun takia. Ja siksi, että osa väestöstä rikastuu ja nostaa kulutustasoaan. Oma osansa elinympäristöjen pilaantumisessa on tietenkin öljynporauksella ja kaivosteollisuudella.

Mutta suurin syy on holtiton väestön liikakasvu.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Toivottavasti tuo ei tarkoittanut että koska olen eri mieltä nationalismista olisin kommunisti? Eihän?

Jugoslavia oli muihin itäblokin maihin verraten eri linjoilla. Ei demokratia, mutta ei myöskään NL:n liittolainen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jugoslavian_sosialist...

Jari Leino Vastaus kommenttiin #72

Pauli, minulla ei ole aavistustakaan mikä sinun poliittinen vakaumuksesi on. Minulle itselleni kaikki sosialismin eri variaatiot (kommunismi, kansallissosialismi, sosialidemokratia, eurososialismi) ovat samaa paskaa eri paketissa.

Mutta olisiko sinulla tuohon holtittomaan väestönkasvuun ja sen aiheuttamaan biodiversiteetin katoamiseen ja elinympäristöjen tuhoutumiseen mitään sanottavaa? Voisit vetää vaihteeksi vaikkapa "valkoisen miehen aiheuttama ilmastonmuutos" -kortin, josta koko kirjoitukseni itse asiassa lähti. :)

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #73

Olen vihreä, taloudellisissa asioissa kantani riippuu kulloisestakin asiasta.

Kiitos kun muistutit. Alkajaisiksi haluaisin sinun katsovan seuraavaa karttaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Countries_by_car...

Toimituksen poiminnat