Jari Leino Suomi kuuluu suomalaisille

Seksiä, totuuksia ja videonauhaa

Näiden vaalien tärkeimpiä kysymyksiä ovat Suomen mahdollinen ero EU:sta ja eurosta. Vain EU:sta ja eurosta eroamalla Suomi voi välttää velkaunionin eli vastuun muiden maiden veloista, EU:n yhteisen maahanmuuttopolitiikan Suomelle aiheuttamat vaarat ja ajautumisen liittovaltioon.

Ero EU:sta on myös näiden vaalien suurin tabu. Asiasta keskustellaan kyllä ipulaisten ansiosta Uuden Suomen blogeissa ahkerasti, mutta valtamedian keskusteluun ajatus EU- ja euroerosta ei mahdu. Se on vallanpitäjille liian pelottava ajatus otettavaksi avoimeen kansalaiskeskusteluun. Emme tule kuulemaan televisiossa yhdenkään toimittajan tai vanhojen puolueiden puheenjohtajien tai ehdokkaiden ottavan esille EU-eron mahdollisuutta edes teoriassa.

Onneksi edes maahanmuuttopolitiikka on noussut näissä vaaleissa esille Jussi Halla-ahon ehdokkuuden myötä. Tosin toimittajat tuntuvat yhä mieluummin keskustelevan Halla-ahon persoonasta kuin itse maahanmuuttopolitiikasta.

Maahanmuuttopolitiikan kannalta Jussin henkilökohtainen äänimäärä on kaikkein tärkein mittari. Itse toivon todella, että Jussi saisi vähintään yhden äänen enemmän kuin Soini tai Stubb ovat ikinä saaneet. Ihan jo pelkästään siksi, että olisi mukava katsella, miten näitä S-alkuisia herroja harmittaa.

Toinen tärkeä mittari on Alexander Stubbin henkilökohtainen äänimäärä, koska Stubbissa henkilöityy se, miten Euroopan kansoja viedään elitististen, juurensa unohtaneiden eurobyrokraattien toimesta feodalistiseen velkaunioniin kansalaisilta lupaa kysymättä.

Kaikkein tärkein mittari itselleni on tietenkin muutospuolueen kokonaisäänimäärä. Meillä on näissä vaaleissa mahdollisuus nousta promillejengistä prosenttijengiksi, mikä antaisi meille erinomaiset lähtöasemat eduskuntavaaleihin. Muutoksen menestys riippuu siitä, miten hyvin me pystymme herättelemään nukkuvia ja saamaan läpi ajatuksen siitä, että ääni Muutokselle on ääni EU-erosta järjestettävän kansanäänestyksen puolesta.

Muutoksella on hyvä ja monipuolinen ehdokaslista. Ehdokkaita löytyy todellakin joka lähtöön. Lisätietoja ehdokkaistamme ja Muutoksen äskettäin tekemästä, uutta EU-kansanäänestystä koskevasta lakialoitteesta löydät osoitteesta muutos.eu

Itse kaipaisin näissä vaaleissa jokaiselta ehdokkaalta selvää kyllä vai ei -vastausta seuraaviin kysymyksiin:

Tuleeko Suomen erota EU:sta?

Tuleeko Suomen ottaa käyttöön oma valuutta?

Ensimmäisessä eurovaalivideossani olen yrittänyt omasta puolestani antaa mahdollisimman selkeät vastaukset näihin kysymyksiin.

https://www.youtube.com/watch?v=N4zA4YYG-Ko

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Onnea vaalikampanjaan ja plussaa selkeästi esitetyistä teemoista ja mielipiteistä.

Miinusta haastattelijasta. Eikö löytynyt "oikeaa henkilöä" vaalivideon haastattelijaksi ja keskustelun kannattattelijaksi? Otsikko "Mies, joka luottaa suomalaisiin" saa vähän hassun sisällön kun valitsee juttukaveriksi jonkun piileskelevän hahmon. Anonyymi minimerkkeily ja kasvojen häivytys on eurovaalitasolla ja muutenkin passé.

Jari Leino

Hommaforumin Lalli Isotalo on haastatellut samalla formaatilla mm. Paavo Väyrystä ja Pekka Haavistoa presidentinvaalien aikoihin.

Anonyymi nimimerkkeily kuuluu vielä esimerkiksi Hommaforumin perinteisiin, koska valitettavasti monet toisinajattelijat joutuvat yhä pelkäämään oman turvallisuutensa ja uransa puolesta.

Eikös se ole pääasia, että eurovaaliehdokas itse esiintyy omalla naamallaan ja nimellään? ;)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Lalli Isotalo on minulle tuntematon suuruus koska en seuraa Hommafoorumia. Toisinajattelijat eivät joudu Suomessa pelkäämään, ainakaan jos vertaa moneen muuhun maahan. Mielipideskenessä on kovinkin persoonallisia ajattelijoita ja poliittisia toimijoita ihan omilla nimillään ja kasvoillaan, ja hyvin toimivat silti yhteiskunnassa. Salamyhkäisyys itsessään voi herättää jännitteitä, joten ehkä siinä olis salanimeilijöillä iso kehitystehtävä edessään. Toki siinä voi joutua riisumaan ruokottomuuksia, mutta jos haluaa olla vakavasti otettava poliittinen vaikuttaja, joutuu muutenkin.

Salanimeily ei oikeasti ole enää tätä päivää, mutta ymmärrän että salanimien vangiksi voi jäädä, jos on aloittanut sen toiminnan vuosia sitten, kun ihmiset olivat internet-arkoja.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #6

Nooh, jäämme odottamaan YLE:n vaalikoneen avautumista. Siellä on 4 min. ehdokashaastattelu, jossa toimittaja esiintyy omalla nimellään ja kasvoillaan. Ja kyyti on niin kylmää tykitystä, että kelpaa varmasti vaativampaankin makuun. ;)

Pentti Järvi

Samaa mieltä tuosta haastattelutavasta. Mikseivät kaverukset voineet olla siinä nokikkain ihan normaalisti?

Plussaa annoin Leinon miellyttävälle esiintymiselle ja selkeälle äänellekin.

(itse kannatan M11:n tavoitteita vaikka kaukaisiltahan ne näyttävät)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Näiden vaalien tärkeimpiä kysymyksiä ovat Suomen mahdollinen ero EU:sta ja eurosta."

Ei ole, koska eroamisesta päättää eduskunta. Eduskuntavaalit ovat siis todella olennaiset.

Jari Leino

Kts. vastaukseni yllä ja videolla. Lisäksi vielä se, että mitä enemmän ensi vaalien jälkeisillä eduskuntapuolueilla on sellaisia euroedustajia, jotka haluavat olla eurokoneiston nöyriä osia ja hyötyä siitä taloudellisesti, sitä epätodennäköisempää on, että ko. puolueet eduskunnassakaan äänestävät Suomen itsenäisyyden ja suomalaisten edun puolesta.

Toimituksen poiminnat